RELAXING TIME (CALM)

La calma és l'emoció que ens ajuda a gestionar totes les demés. És per això que a Art Experience Through Emotions la treballam tant individualment com transversalment, és a dir,  en relació amb totes les altres. A continuació podreu trobar un resum d'algunes d'aquestes activitats.

Cada infant té entre les mans una bolleta de cotó, a la qual li donam el nom de núvol (cloud en anglès). Abans de la sessió d'Art Experience en llengua anglesa reflexionam sobre què són els núvols, com són, què ens fan sentir, en quines situacions els miram, etc. en català. Seguidament i ja en anglès la mestra demana que s'imaginin que estan en una situació on se senten molt enfadats (Imagin you feel very angry) i volen cridar (You want to shout) i fer potades (You want to stomp). Ràpidament se'ls demana que, tenint en compte que estan enfadats, pensin un color per al seu tros de cotó (And now imagine a colour for your cloud). Dark red, black, grey,… són la majoria de les respostes donades. A continuació es realitza un exercici de respiració (breathe in…, breathe out…) asseguts amb la posició de la monea (monkey pose) i es demana als nins que s'imagin situacions en les que estan contents, tranquils, relaxats. Un cop  situats en aquesta atmosfera se'ls torna demanar que pensin un color pel seu núvol. La majoria de respostes són: white, green, pink, blue, colourful,… Més vídeos aquí.


S'observa el següent: Una altra passa consisteix en reflexionar sobre què hem fet per controlar la ràbia, respirar i pensar en situacions que ens ajuden a calmar-nos
Finalment, realitzam una creació artística utilitzant el cotó (cloud) com a eina principal. Les pautes que es donen als infants són les següents la base del quadre és la ràbia i els colors que hi hem associat. Una vegada representada la ràbia l'hem de fer desaparèixer o disminuir amb els colors que ens han fet sentir tranquils i relaxats. Aquestes són algunes de les imatges dels resultats finals.


Més imatges aquí.


En aquesta ocasió utilizam un titella "The relaxing butterfly" per relaxar-nos. Acompanyats d'una música també relaxant on apareixen diferents sons naturals, com per exemple aigua i ocells, començam a respirar amb l'ajuda de les ales (wings) de la papallona. Seguidament la mestra va deixant a sobre de diferents parts del cos el titella i els infants han de notar com a poc a poc van relaxant dita part (llevar tensions corporals). Si el titella es deixa damunt del cap aquest s'ha d'omplir de pensaments positius i relaxants

La segona passa consisteix en intercanviar papers. Ara són els propis nins i nines els qui condueixen l'activitat i ajuden a relaxar als seus companys (aprenentatge entre iguals i col·laboratiu)Finalmanent cream la nostra Relaxing Butterfly per tenir-la a casa i utilitzar-la quan la necessitem.


Podreu trobar totes les imatges i vídeos aquí.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada